dijous, 28 de setembre del 2017

Powtoon

En el dia de hui hem apès a utilitzar la aplicació de PowToon. Llavors teniem que aplicar el tema 1 en aquest recurs i aquí està el resultat:




dimarts, 26 de setembre del 2017

Entorns personals de aprenentatge i comunitats d'aprenentatge


Aquest bloc tracta sobre la clase del 26 de setembre. En primer lloc, ens van ensenyar una pàgina on podem buscar articles i altres coses d'interès per a fer treballs. Aquesta pàgina és: http://grupotecnologiaeducativa.es/

 En segon lloc, vam parlar dels grups de treball i el professor ens va fer la presentació del tema 1 on va parlar de les TIC ( ja vaig passar un enllaç d'aquest tema a l'entrada anterior).

Després va parlar del entorns personal de aprenentatge (Personal Learning Environment o PLE) i les TIC. Per això os deixe aquest article que ho expliquen:


Es pot resumir, com diu aquest article que: "amb aquests elements, com hem vingut comentant, s'intenta realitzar un material que servisca perquè l'alumne puga anar construint el seu aprenentatge, d'una manera flexible, creativa, espontània, interaccionant amb companys i segons les preferències. Partint de les premisses que es desprenen de l'enfocament constructivista i, tenint en compte que l'aprenentatge es produirà quan l'alumne elabore activament el seu coneixement."

Es a dir, que per exemple els vídeos poden fer que els xiquets i xiquetes experimenten coneixements. Aquí us deixe un video de la tardor



  


En segon lloc ens va parlar sobre les comunitats d'aprenentatge. Jo he encontrat aquesta conferéncia que explica bastant bé aquest tema i es bastant curiós:

Per a fer-vos una idea he agafat el final d'aquesta conferéncia, que m'agradat per a introduir-vos a la idea d'aquest terme.

" Per finalitzar vull explicar un conte d'un escrit Llatinoamèrica, Paulo Colhoe:
"Una rosa somiava dia i nit amb la companyia de les abelles, però cap anava a posar-se en les seves
pètals. La flor, encara, seguia somiant: durant les seves llargues nits, imaginava un cel
on volaven moltes abelles que s'acostaven afectuosament a besar-la. Així aguantava fins al
dia següent, quan tornava obrir-se amb la llum del sol. Una nit, la lluna, sabent de la seva
solitud, li va preguntar a la rosa:
  - No estàs cansada d'esperar?
  - Potser. Però cal seguir lluitant
  -Per què?
  - Perquè si no em obri, em marcit.
  En els moments en què la solitud sembla aixafar tota la bellesa, l'única forma de
resistir és continuar oberts "I estar obert al món com el nostre és viure en
comunitat i cooperar per la llibertat del coneixement, i d'aquesta manera anar ampliant la nostra
visió del món i anar apropant els coneixements entre diferents comunitats humanes."

Per acabar us deixe una sèrie de links per a informar-vos d'aquests temes.















dijous, 21 de setembre del 2017

Copyright

Bon dia!

 En el dia de hui hem après diferenciar fotos amb copyright amb les que no. El copyright es un "Dret que té un autor, inclòs l'autor d'un programa informàtic, sobre totes i cada una de les seues obres i que li permet decidir en quines condicions han ser estes reproduïdes i distribuïdes. Encara que este dret és legalment irrenunciable pot ser exercit de forma tan restrictiva o tan generosa com l'autor decidisca. El símbol d'este dret és ©." Us adjunte un prezi que ho explica bastant bé. Per altra banda, també hem aprés a afegir la llegenda d'una imatge per al copyright.


Creative Commons from Claudia Simone

 Llavors gràcies a aquest prezi també ens han explicat com funciona i per a que servix. Prezi es una aplicació que s'utilitza per a fer presentacions. Aquí us deixe el link de Prezi. A més a més també us deixe un exemple d'un a presentació:

http://prezi.com/elgb-audbxk8/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

 Per acabar, comentar una modificació del blog. Per a facilitar la visualització del nostre blog he afegit unes pàgines a aquest.




dimarts, 19 de setembre del 2017

Tercer dia

 Bon dia!

 Hui hem après per a millorar el nostre blog afegir imatges i utilitzar el HTML. "El HTML es un llenguatge que s'utilitza comunament per a establir l'estructura y contingut d'un lloc web, tant com de text, objets e imatges." Per això, us deixe aquest exemple.




Per altra banda, hem estat veient que gadgets són útils per al nostre blog i que donen un disseny més estètic, més dinàmic (Podeu observar-los a la dreta d'aquesta entrada). Gadgets com: Etiquetes, dades personals, una enquesta, altres blogs, etc.

Per últim, dir que aquestes clases han sigut molt entretingudes, útils i curioses, ja que en un futur no molt llunya ens servirà per apropar, d'una manera tecnològica, la nostra clase amb els familiars dels nostres alumnes i les nostres alumnes.

Moltes gràcies! Ens veíem el proper dia

dijous, 14 de setembre del 2017

Comencem el bloc

 El dia de hui hem començat a personalitzar el nostre bloc. Per a començar, per a les persones que més ho necessitaven, el nostre mestre ha ensenyat com afegir els gadgets i personalitzar, d'una manera senzilla el nostre bloc.

A més a més, ens ha ensenyat a personalitzar el nostre compte de Google +.  He de dir que ha sigut bastant interessant, malgrat siga pensant que google + no servisca per a res ja que es una app que google utilitza per a mantindre altres apps de google, com Youtube, conectades entre elles amb un  compte solament.

En conclusió, encara que només hem tingut dues classes d'aquesta assignatura estic inquiet per a saber més de la relació i cooperació de les noves tecnologies i l'educació.


Moltes gràcies! Ens veíem el proper dia

dimarts, 12 de setembre del 2017

Primer dia


 Hui, 12 de setembre, hem cursat per primera vegada la assignatura de desenvolupament curricular i aules digitals. Llavors en ser el primer dia el mestre ens va explicar com anava a ser la assignatura aquests quatre mesos.

 En primer lloc, ens va ensenyar la pàgina on vam poder veure els temes per a fer un treball en grup, per això teniem que fer grups d'entre 3 i 4 persones.

 A més a més, ens va ensenyar a fer aquest bloc, un bloc que tenim que fer diàriament. Aquí escriuré el que anirem a fer cada dia en aquesta assignatura i em veureu bastant. Espere que tot el que aprenga us sirva per aprendre.

 En últim lloc, també va parlar sobre l'internet i les xarxes socials i la gran influencia que ha tingut aquest segle, sobretot als joves: Una addicció difícil de controlar. Malgrat això, el sistema educatiu ha pensat en utilizar-les per al seu ús, com per exemple: Kahoot! I també les millores com per exemple  a l'hora de comprar.



http://bit.ly/2wihdKm

http://bit.ly/2xZI9yO