dimarts, 31 d’octubre del 2017

WEBQUEST

Al dia de hui hem estat fent els primers pasos per a fer una webquest. Per a començar, ens ha mostrat una serie de exemples. Després hem continuant fent la platilla del Webquest per aquest Dijous.

dijous, 26 d’octubre del 2017

Families i xarxes socials

En aquest tema, el tema 5, les meues companyes parlen sobre les xarxes socials i les families. Les pantelles audiovisuals un ús inadequat pot provocar un risc a l'usuari, malgrat aixó, ens aporten avantatges. Les xarxes socials les més utilitzades son Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram i Youtube

https://www.youtube.com

https://twitter.com/twitter














L'evolució de les xarxes socials comença en 1995. Aqui teniu la història i llinea de temps de les xarxes.


http://bit.ly/2zLSZtU
Les xarxes socials a l'àmbit de la educació s'utilitza: Debats en Facebook, Endevinalles twitter, Presentar treball youtube, Pinterest i altres. A més a més de Brainly, Edmodo, eduredes, redalumnos, schoology, docsity i The capsuled.

Els avantatges serien: mantindre en contacte amb families de lluny, pares conèixer les amistats dels seus fills, potenciar confiança. Per altra banda, els inconvenients son: Les limitacions de les publicacions, crea distracció, disminuix les converses i no hi ha necessitat de compartit tota la teua vida. Priva-se del somni, descuidar altres activitats, pensar en aquestes xarxes constantment, perdre la noció del temps, baix rendiment escolar, etc.

Un cas positiu de les xarxes socials es el cas de Glenn Buratti. Aqui el link de la història: http://bbc.in/2z83QBb
Els casos negatius son per exemple el cas de Gustavo, http://bit.ly/2y586RX i aquest curtmetratge.


També ens han parlat  de que hi ha que tindre una interacció familia-escola a trvés de les TIC. èr exemple tenim: Webs i blogs, plataformes i correus i Facebook.

Per acabar, ens han ensenyat experiències personals i una conclusió. Finalment hem fet el kahoot del tema.

dimarts, 24 d’octubre del 2017

Internet aplicat a l'educació

En el día de hui les meues companyes ens han ensenyat aquest tema, el tema 4. La web 2.0 i la web 3.0 ( transformació de la web i important per a l'educació. Les diferències de aquest webs es veu en aquest video:


Per altra banda, ens han parlat de les avantatges i desavantatges d'usar les webquest. La webquest es va crear en 1995 en EE.UU. A més a més dir que el professor té un papel mediador. També de les seues característiques i parts. Altres tipus de webquest, paregudes a aquesta, son: Miniquest, Bloquest, Tubequest, Earthquest, Geoquest i mapquest.

A continuació ens han parlat de una pàgina per a ajudar-nos a crear webs es:   http://www.edutic.ua.es/crea-tu-wq/  

En altre lloc, també ens han parlat dels blogs. Una pàgina molt senzilla per a utilitzar per a fer entrades, articles o publicacions. I finalment, evidentment l'ús educatiu del blog.

Per acabar ens han parlat de les wikis. En esta pàgina ho explica: http://blog.catedratelefonica.deusto.es/wikis-algo-mas-que-una-fuente-de-informacion/

http://bit.ly/2zLSZtU
Com cada treball,  al acabar ens han enseyat el seu mapa conceptual i hem fet el kahoot.


dijous, 19 d’octubre del 2017

Tema 3

En el dia de hui els meus companys han parlat sobre el tema 3. Aquest tema tracta sobre l'ús i els beneficis que les tecnologies de la informació i comunicació ofereixen a l'alumnat amb necessitats especials d'aprenentatge en l'educació inlclusiva.

Primerament ens han parlat de l'educació inclusiva, les TIC i l'educació inclusiva, les TIC i les seues funcions en l'educació. A més a més, ens han mostrat una experiencia personal de un xiquet de 7 anys, Gustavo. També ens han ensenyat un video de Facebook, qui ha creat un sistema per a no vidents.

Per altra banda, han parlat sobre les adaptacions de hardware y software, també facilitats per a la inclusió i la xarxa accessible (dret bàsic de la persona tindre lliure accés a la informació. Malgrat aixó hi ha barreres que impedixen l'inclusió. Per aixó ens han mostrat el video d'un oridinador amb un joystick per a persones amb problemes.

 Llavors, tenim en compte que el professor té que seleccionar l'informació. Hi ha 4 àreas per a triar la tecnologia adecuada per a l'educació: Personal, contextual, curricular i tecnológica.

Finalmente ens han mostrat el seu mapa conceptual i ens han fet un examen del kahoot. Ademés de fer l'exposició dels murals virtuals

dimarts, 17 d’octubre del 2017

Murals digitals

Bon dia!

 En el dia de hui hem après a fer murals digitals. El nostre professor ens ha ensenyat dos pàgines per a fer els murals: Padlet i Linoit. El meu està en Linoit:

http://linoit.com/users/marcossgarlop/canvases/Animals%20salvatges%20#

dimarts, 10 d’octubre del 2017

Presentació Tema 2

 En la clase de hui, els nostres companys han parlat sobre l' Educació 3.0,
les TIC i la competència digital del professorat.

 L'educació 3.0 es una forma de deixar arrere les classes tradicionals i monótones. Va nàixer al 2007.

Per altra banda, la competència digital del professorat  eix central del desenvolupament de les TIC. L´'actitud de professorat ha de ser positiva, tindre coneixement tècnic ademés competències pedagògiques. A més a més, les funcions del docent son d' experte, regulador de processos de aprenentatge, fomentar les classes dinàmiques, etc.

A continuació, ens han explicat que el nou rol del docent, segons Villa (2006): organitzador, facilitador, motivador, avaluador. coordinador i lider.

Tot seguit, els objectius de la competencia digital són: possibilitat que els professors coneguen, ajudar a ser més exigents, facilitar una referencia comuna, lliste de competencies, docent competencia digital necessaria i un cambi metodològic.

Per acabar, ens han ensenyat unes pàgines on fan aquesta educació, així que us deixe aquí els links:
 http://www.educaciontrespuntocero.com/   
http://logiva20.blogspot.com.es/
http://www.mecd.gob.es/educacion/mc/lomce/el-curriculo/curriculo-primaria-eso-bachillerato/competencias-clave/digital.html
http://eduteka.icesi.edu.co/pdfdir/UNESCOEstandaresDocentes.pdf


dijous, 5 d’octubre del 2017

Kahoot

Benvinguts un dia més a aquest blog,

 Hui en fet un examen del tema 1 en l'aplicació de kahoot. Després ens hem fet un compte en aquest i per a fer preguntes teniem que fer un quiz, escogir un títol i ja fer preguntes y cuatre respostes. Una de elles es la correcta. En cadascuna teniem que posar un limit de temps de resposta.

http://llegadondequieras.blogspot.com.es/2016/07/jugar-aprender-y-evaluar-con-kahoot.html


Per acabar, hem utilizat dos aplicaciones per a fer un mapa conceptual. Aquí os deixe el link:
Giffly - https://go.gliffy.com
Bubbl - https://bubbl.us/

dimarts, 3 d’octubre del 2017

Referències bibliogràfiques i cites

Bon vesprada!


 En el dia de hui hem après a utilitzar les referències bibliogràfiques segons la normativa APA. Per això os deixe aquí:

https://rua.ua.es/dspace/bitstream/10045/34027/1/Estilo_APA_doctorado.pdf


Fins a la propera entrada!