dimarts, 28 de novembre del 2017

Tema 13 La incorporació als escenaris educatius de la pissarra digital

Bon día,

Les nostres companyes ens han ensenyat que al segle XIX va apareixer la pissarra. La pissarra digitalk esta composta per la pissrra blanca interactiva, l'ordinador i el videoprojector.

Els avantatges son: Animar als docentes a utilitzar les TIC, ampliar l'ús de e-learning,m facilitar l'eboració de les presentacions, permet als alumnes i professor interaccionar, permetre als alumnes intervenir i participar en classe, permet crear materials d'aprenentage, atenció alumnes i desenvolumpament de la cooperació.

Els desavantatges son: elevat preu i manteniment, meés fàcil de ser danyada posició alta per a xiquets.

Els PDI estan compostes per 4 components: ordinador

Està la de membrana resistent, suau i flexible; smart board les crea. La electromagnètica té una superficie dura. I per últim, les ultrasons-infraroja. Al entrar en contacte amb ella envia dos senyals.

Ha hagut canvis en la forma d'ensenyar Analitzar investigar i integrar. Però tambe ha hagut canvis en el alumne com en la seua motivació, atenció, etc. Els principis didàctics són: Flexibilitat en la interacció, participació, aprenentatge col·laborartiu i utilització de recursos variats.

Hi ha activitats amb la pissarra digital: Gramofotricitat, l'atenció a la memoria, la lecto-escritura i el pensament lògic-matemàtic
Aquest són exemples.




Altres recursps son: http://www.educalandia.net/alumnos/

La implicació dels alumnes té diverses teories del aprenentatge: contructivisme, aprenentatge actiu i ensenyament per a tota la classe

 La motivació pot ser intrínseca o extrínseca 

Els aspectes positius per als que ho necessiten es que ajuden a les persones amb dificultats. Açí un exemple.


Alguna alumnes no retenen bé la informació per aixó l'úes de la PDI fa suport en el repàs.  La formació del mestre dem d'utilizar eficaçment aquestes tecnnologies per al seu aprenentatge. L PDI són facils d'utilitzar per a xiquets i professors.

Açí un vídeo que ens ho explica.



A través de la PDI apareixen noves formes d'avaluar com: Sistema de avaluació interactiva, permet als alumnes respondre a l'avaluació i altres preguntes plantejades en la pissarra digital i els resultats es tradueixen a un gràfic





dijous, 23 de novembre del 2017

Tema 12

Bon día!

Aquest tema tracta sobre el video en l'ensenyança i l'educació. La integració i evolució del vídeo en l'ensenyança va començar als anys 80 amb les primeres reproductores-gravadores fins a l'actualitat amb una elaboració pròpia més interactiva.

El vídeo es el recurs més utilitzat en els processos d'E-A. Que poden ser dissenyats per a utilitzar-los en un procés de formació o per al públic en general. Aquest es un exemple:



El video té una funció motivadora (atractiu i capta el interès) i expressiva (estimula i potencia la expressió i poden contribuir els propis missatges, experimentant les seus possibilitats expresives). També parlen de la funció avaluadora ( acte de valoració d'algunes conductes, actituds o destreses dels subjectes captats per la càmera), la funció metalunüística ( llenguatge audiovisual, aprenentatge pràctic, etc), la funció investigadora ( realitzar treballs d'investigació) i per últim, la funció lúdica ( l'interès es centra en el joc, en el entreteniment) com per exemple:



Els diferents tipus de videos: Viral, d'empresa, de servei, testimonial, web TV, Fashion films, celebracions i Educatiu. El vídeo educatiu es aquell que compleix un objectiu didàctic previàment estructurat.




Per a seleccionar un vídeo per a l'ùs educatiu hi ha que preguntar-se: A qui va dirigit, quan s'utilitzarà, qué és pretén, com ho utilitzarem, versatilitat, context d'E-A, diferencies cognitives, facilitat la participació dels alumnes i les característiques tecniques.

Les pàgines per a crear els teus videos hi ha diferentes pàgines. Amb els videos es poden transmitir valors, per exemple. https://www.youtube.com/watch?v=cF24ZhVdHgw

Els avantatges del video en l'ensenyança son: Es innovador, contigut més complet, abasta els diferents tipus d'aprenentatge, aprenentatge significatiu, professor mediador, proper als alumnes, es pot repetir, es pot treballar en grups, maneig fàcil, etc

Els inconvenients: Formació específica, limitació de copyright, pot no ser de l'interès, pot crear passivitat, en ocasions no compleix amb l'objectiu, necessita electricitat, no està abast de totes les escoles, complexitat lingüística i el docent por perdre l'interés. Per últim, ens han ensenyat aquest vídeo.

Com sempre, hem fet el Kahoot i hem passat a traballar la pràctica que tenim que fer 



dimarts, 21 de novembre del 2017

Tema 11: Mobile learning i les aplicacions mòbils a l'educació


Naixement del telèfon intel·ligent a l'any 2008. Les seues característiques son: Tactil, importància de la plataforma i l'importància del disseny.

Característiques de m-learning: Ritme propi d'aprenentatge, formació en moment necessari, es interactiva, aprenentatge objectiu, individual pero amb propostes col·laboratives, flexible, combinació de diferents materials, autoaprenentatge i utilització al lloc de treball.

Els avantatges són: Aprenentatge en quasevol context, alumne aprén jugant, afovereix l'autonomia, espais col·laboratius entre altres. No obstant, els inconvenients són: poca memoria, duracio bateria, mida de pantalla, dependència, accés contingut no permès, obesitat, retard en l'escriptura i mal a la vista.

Actualment tenen moltes aplicacions, servixen per al mercat laboral. Les característiques són: Telefons intel·ligents,


Els exemples d'aplicacions educatives són Writing wizard, loopimal, la oruga glotona, Endless spanish, smartick, planeta Geo, zen studio dactilopintura, animatch i per últim, toc and roll.

Cóm tirar una aplicació? Centar-se en la utilitat i si són obertes. El disseny ha d'estar en la part d'alt i sense espais.

Cóm crear Apps? 

Gamesalad 

Mit app inventor

Principis: Espai, temps , edats, disciplines i agents

Hem de disposar d'un dispositiu mòbil, connectivitat, senzillesa, interconnexió, sentit, avantatges seguiment continu i etc.

Per altra banda hem de tindre en compte els riscos: carència de disciplina a classe, menys concentració, mal ús, sedentarisme, símbol d'estatus; i les solucions: Advertir i protegir als alumnes i fills i posar normes.







Al acabar, hem fet el Kahoot. També hem continuat amb la pràctica del vídeo.


dijous, 16 de novembre del 2017

Tema 10

Bon día,

En el día de hui el meu grup i jo hem presentat la utilització educativa del so. Açí el link de la presentació.

https://prezi.com/p/rohxjgdcznwd/

dimarts, 14 de novembre del 2017

Tema 9 Competencia Digital

Bon día,

En aquest tema ens han parlat de les inconvenients de les TIC competencia digital i han parlat sobre els recursos econòmics recursos didàctics i problemes web. Per altra banda, els nous tipus d'aprenentatge basats en les tic:
aprenentatge lineal -  aprenentatge interactiu
aprenentatge instructiu  -   aprenentatge constructiu
aprenentatge individual -  aprenentatge col·lectiu

Han millorat les habilitats i competències del segle XXI, habilitats i competències necesaries per als habitants.
 

No hi ha consens, aleshores van crear les dimensions segons la OCDE: Informació, comunicació e impacte ètic o social.

Les cuatre C's: pensament critic, col·laboració, comunicació, creativitat e innovació.

També ens han parlat dels tractats i propostes dels països de: Noruega, Mèxic. Irlanda i Austria. Que l'aprenentatge permanent es un coneixement continu, voluntari i automotivat. Els contextos d'aprenentatge permanent son la educació casa, educació adults, educació continua, treball de coneixement i entorns personals.

A més a més ens han nombrat i explicat la generació net. Algunes habilitats que desenvolupen en Educació Infantil son: La inclusió, interculturalitat, adaptació metodologica 

També ens han ensenyat una pàgina per a fer còmics: https://www.pixton.com/es/

I per acabar ens han presentat aquest relat digital, ens han ensenyat el seu mapa conceptual i hem fet el  kahoot.

dijous, 9 de novembre del 2017

Tema 8 la imatge fixa en l'ensenyança

En aquest tema tracten la imatge d'una manera important a l'aula.  Es centraràn en pòsters, murals i fotonovel·les. A més a més ens han parlat del llenguatge visual ( l'alfabetització visual) i que tenim que desarrollar aquesta capacitat. Aquest té  molts avantages per a la persona. En conclusió, es vol desarrollar les habilitats: critica, exploració i reflexió.


Per altra banda, ens han parlat del storytelling, es a dir contar una història. Com abans he dit, es van a centrar en pòsters, murals i fotonovel·les. Els murals digitals son com pòsters on podem incloure textos, imatges, videos i enllaços. Els beneficis son incloure temes d'interès i crear activitats col·laboratives. Fotonovel·les que son una narració en fotografies. I els pòster un cartell gran generalment amb una imatge o fotografia que es penja a una paret com un element decoratiu.

Per a crear pòsters i murals digitals estàn les aplicacions:  padlet, linoit, murally, automotivator, Glogster.

Utilitzar les fotonovel·les, murals i els storytelling a l'aula són un gran métode per a treballar gràcies al seu llenguatge senzill, organització i ser creatiu i nou per al xiquet. Un exemple de storytelling:


Al finalitzar, com a totes les pràctiques, hem fet el kahoot del tema.

dimarts, 7 de novembre del 2017

Tema 7 La informàtica i multimèdia

Bon día!

Al día de hui les nostres companyes ens han presentat el tema 7 La informàtica i multimèdia. Es a dir el medi informàtic a l'aula d'infantil.

La multimedia es divideix en producció i postproducció. A més a més hi ha una avaluació de diferent tipus, tècniques i aspectes per a un producte (TIC). També ens han parlat de l'importància dels ordinadors al aula.

Segons l'activitat que pot realitzar l'alumne i la seua estructura podem classifica-la en tutorials, bases de dades, contructors, eines i simuladors.

Les qualitats dels múltimedia educatius són: La interactivitat, la ramificació, la transparència, la navegació i la interconexió. La metodologia hi ha que tindre en compte el lloc on es fa i l'utilitat que vol dar el professor.

Hi ha diferents criteris per a la selecció de material informàtic com són: Els aspectes previs, la adecuació didàctica. l'avaluació global.

Al acabar hem fet el kahoot i hem continuat amb la webquest.

dijous, 2 de novembre del 2017

L'organització de les TIC als centres d'educació infantil i primaria

 Bon día! 

 Al día de hui, les nostres companyes ens han ensenyat el tema 6: L'organització de les TIC als centres d'educació infantil i primaria. 

 En aquest tema ens han mostrat com les lleis ( com la LOMCE) tenen en compte les TIC en infantil i primaria. També han parlat de les 8 competències bàsiques que hi ha dins del marc europeu:

1. comunicación en la lengua materna.
2. comunicación en lenguas extranjeras.
3. competencia matemática y competencias básicas en ciencia y tecnología.
4. competencia digital.
5. aprender a aprender.
6. competencias sociales y cívicas.
7. sentido de la iniciativa y espíritu de empresa.
8. conciencia y expresión culturales.

 Després les 7 competències de la LOMCE són: 
  1. 1. Competencia en comunicación lingüística.
  2. 2. Competencia matemática y competencias básicas en ciencia y tecnología. 
  3. 3. Competencia digital. 
  4. 4. Aprender a aprender.
  5. 5. Competencias sociales y cívicas.
  6. 6. Sentido de la iniciativa y espíritu emprendedor.
  7. 7. Conciencia y expresiones culturales.

Te que haber un coordinador de les TIC als centres. A més a més ens han ensenyat un video que ho explica molt bé aquest tema.


 Ens han parlat de què és la competència digital. Altre tema que han parlat ha sigut de la realitat virtual, la educació 3.0, y la biblioteca intel·ligent.


                                     

Per altra banda, hem estat treballant per a fer una webquest que presentarem pront.