dimarts, 19 de desembre del 2017

15. El software lliure aplicat a l'educació

Bon dia,



El software lliure es un programa informàtic. Hi ha una diferència entre software llibre i el privat. El lliure es gratuït afovereix l'enseyança, pot ser modificat, els usuaris tenen una sèrie de llibertats. Després ens han ensenyat aquest vídeo.


L'origen es al 1940. El software era lliure i els programes s'intercanviaven.

 La primera comunitat global fou Arpanet, als finals dels anys 60. Fou la precursora d'internet.


 Per altrra banda, ens han parlat dels sistemes operatius lliures en l'àmbit educatiu. Els principals avantatges són: Mes senzill, més interactiu, suport tècnic, més seguretat i més ràpid, entre altres característiques.

A continuació ens han presentat la pàgina Edubuntu i que podem trobar els paquets dels programes informàtics educatius per nivells. Un exemple:


 També ens han parlat de Skolelinux i Fedora. A més a més de Tuquito, Qimo for kids, Puppy linux y Uberstudent.

Els col·leccions de software lliures educatius respeten la llibertat. I les raons ètiques específiques que s'apliquen a l'educació: Recopilació de dades personal per part de les empreses, els alumnes desconeixen el que fan amb la seua informació i ocultar informació mai a format part dels docents. Així que ens han parlat de l'organització Free software foundation. La més coneguda es Wikipedia. Com a totes les coses hi han coses positives i negatives.



Ens han parltat de diverses aplicacions, alguns exemples són: 

Childplay 



                                                                          Klettres


Kanagram



Lola's Math Train


                                             


Al fian com totes les presentacions, hem fet el Kahoot.

diumenge, 17 de desembre del 2017

Nadal i Web 2.0

Hui a classe dels xiquets de 6 anys hem fet una activitat relacionada amb la Web 2.0 i el Nadal. He començat dient que seria per a mi el Nadal i he utilizat la aplicació Spell with flickr



letter F letter A letter M letter I letter L letter I letter A

Després, els xiquets i xiquetes, en un full, han escrit que seria per a ells el Nadal. A continuació, jo he posat en ordre cada paraula, i qui havia possat eixa paraula eixia a la pissarra digital per a canviar les paraules segons el seu gust.

Els objectius d'aquesta activitat són:

- Afavorir l'ús de les TIC en l'alumnat i desenvolupar la seva competència digital.
- Oferir a l'alumnat recursos per reforçar continguts curriculars que s'estan treballant a l'aula.
- Utilitzar les TIC com una eina escolar més.

dijous, 14 de desembre del 2017

Realitat augmentada 2

Bon dia!

Hui les nostres companyes han presentat la realitat augmentada  i hem utilitzat les aplicacions Blippar i Augment
http://bit.ly/2ksYZ3B

dimarts, 12 de desembre del 2017

realitat augmentada 1

Aquest día ens han presentat i hem treballat la realitat augmentada i ens han ensenyat un proyecte les nostres companyes d'una granja. Hem treballat amb les apps Aurasma i Quiver


http://bit.ly/2AmOCoK

diumenge, 10 de desembre del 2017

Pràctica 5

 Bon dia!

 En aquesta pràctica s'ha creat objectes d'aprenentatge utilitzant diversses aplicacions de la Web 2.0 relacionades amb la fotografía digital per a la seua integració a l'aula d'infantil.

La primera ha sigut Aviary i hem editat una foto amb un missatge d'esperança. He anyadit les estrelles, els arbres y les campenes d'enmig.


Després he fet una targeta a la aplicació Canva i aquest es el resultat. Amb aquesta aplicació es molt fàcil editar!




A continuació, teniem que escriure una paraula que expresse el que significa per a tú el Nadal, utilizant Spell with flickr. I aquesta es la meua paraula.



letter F letter A letter M letter I letter L letter I letter A


Després teniem que fer un mosaic de lletres i un marc per a fotos. Amb les aplicacions:
 -  https://www.nubedepalabras.es/
 - http://www.imagechef.com/ic/es/home.jsp



ImageChef.com - Obtener códigos para Facebook, Hi5, MySpace y más






 I per últim crear un conte nadalenc amb Storybird. El meu conte es aquest, espere que us agrade aquest conte i aquesta pràctica 😀😀

  https://storybird.com/books/la-clau-dels-tresors/?token=g7hq7kk7sj






dimarts, 5 de desembre del 2017

Tema 14

Al dia de hui, les nostres companyes ens han presentat el tema d'internet com a mitjà d'informació comunicació i aprenentatge.


la Web 2.0 va ser creada al 2004, i fou una nova actitud cap a la tecnología. Alguns exemples són: Blogger, flicker, youtube, google i wikipedia. Van apareixer les xarxes socials com a medi social. La web 2.0 aporta recursos per utilitzar l'internet en diferents àmbits: Informacio, comunicació i aprenentatge.

Els e-continguts ofereixen més possibilitas d'intereactuar amb l'informació.La selecció de continguts no depen dels coneixements informàtics si no, dels coneixèments del docent.

Els avantages podria ser la possibilitat de comunicació i per altra banda, algú inconvenient: Saturació de la informació entre altres.

També nes han parlat de la web social, les xarxes socials i e-citadà.

Per altra banda, ens hqan explicat en un video que es edmodo

També ens han parlat de les comunitats d'aprenentatge i que hem de fer un ús responsable.A més a més ens han parlat de les videoconferències i dels diferents tipus: D'escriptori, d'aula i de reunió.

Desprès ens han parlat dels usos del aula, per aixó han utilitzat aquest video.



I per als fins educatius ens hanb parlat del suport a l'educació social, a l'atenció




Alguns rogrames que permiten realitzar videoconferències: Skype, ichat, adobe connect, tokbox google hangouts. Un exemple:


Per altra banda ens han parlat de Siemens i dels principis didàctics per a l'ús de l'internet a classe (com els processadors de textos, les bases de dades, fulls de càlcul i programes gràfics i estadístics). 

També ens han parlat del  MOOC i dels diferents tipus. Així hi ha una pàgina que ho explica i ajuda. Son gràtis http://mooc.es/

http://bit.ly/2kkrMFw

Després ems han parlat també del métode pedagògic flipped classroom que amb aquest imatge es resumeix bastant bé.

http://bit.ly/1KztXgL
Exemple d'aquest métod:

Ens han parlat del e-learling i de la seua gran quantitat d'avantatges i inconvenients. 

I al acabar ens han parlat de la web 3.0, que són les xarxes del futut ( més accesible i més ràpida).


dimarts, 28 de novembre del 2017

Tema 13 La incorporació als escenaris educatius de la pissarra digital

Bon día,

Les nostres companyes ens han ensenyat que al segle XIX va apareixer la pissarra. La pissarra digitalk esta composta per la pissrra blanca interactiva, l'ordinador i el videoprojector.

Els avantatges son: Animar als docentes a utilitzar les TIC, ampliar l'ús de e-learning,m facilitar l'eboració de les presentacions, permet als alumnes i professor interaccionar, permetre als alumnes intervenir i participar en classe, permet crear materials d'aprenentage, atenció alumnes i desenvolumpament de la cooperació.

Els desavantatges son: elevat preu i manteniment, meés fàcil de ser danyada posició alta per a xiquets.

Els PDI estan compostes per 4 components: ordinador

Està la de membrana resistent, suau i flexible; smart board les crea. La electromagnètica té una superficie dura. I per últim, les ultrasons-infraroja. Al entrar en contacte amb ella envia dos senyals.

Ha hagut canvis en la forma d'ensenyar Analitzar investigar i integrar. Però tambe ha hagut canvis en el alumne com en la seua motivació, atenció, etc. Els principis didàctics són: Flexibilitat en la interacció, participació, aprenentatge col·laborartiu i utilització de recursos variats.

Hi ha activitats amb la pissarra digital: Gramofotricitat, l'atenció a la memoria, la lecto-escritura i el pensament lògic-matemàtic
Aquest són exemples.




Altres recursps son: http://www.educalandia.net/alumnos/

La implicació dels alumnes té diverses teories del aprenentatge: contructivisme, aprenentatge actiu i ensenyament per a tota la classe

 La motivació pot ser intrínseca o extrínseca 

Els aspectes positius per als que ho necessiten es que ajuden a les persones amb dificultats. Açí un exemple.


Alguna alumnes no retenen bé la informació per aixó l'úes de la PDI fa suport en el repàs.  La formació del mestre dem d'utilizar eficaçment aquestes tecnnologies per al seu aprenentatge. L PDI són facils d'utilitzar per a xiquets i professors.

Açí un vídeo que ens ho explica.



A través de la PDI apareixen noves formes d'avaluar com: Sistema de avaluació interactiva, permet als alumnes respondre a l'avaluació i altres preguntes plantejades en la pissarra digital i els resultats es tradueixen a un gràfic





dijous, 23 de novembre del 2017

Tema 12

Bon día!

Aquest tema tracta sobre el video en l'ensenyança i l'educació. La integració i evolució del vídeo en l'ensenyança va començar als anys 80 amb les primeres reproductores-gravadores fins a l'actualitat amb una elaboració pròpia més interactiva.

El vídeo es el recurs més utilitzat en els processos d'E-A. Que poden ser dissenyats per a utilitzar-los en un procés de formació o per al públic en general. Aquest es un exemple:



El video té una funció motivadora (atractiu i capta el interès) i expressiva (estimula i potencia la expressió i poden contribuir els propis missatges, experimentant les seus possibilitats expresives). També parlen de la funció avaluadora ( acte de valoració d'algunes conductes, actituds o destreses dels subjectes captats per la càmera), la funció metalunüística ( llenguatge audiovisual, aprenentatge pràctic, etc), la funció investigadora ( realitzar treballs d'investigació) i per últim, la funció lúdica ( l'interès es centra en el joc, en el entreteniment) com per exemple:



Els diferents tipus de videos: Viral, d'empresa, de servei, testimonial, web TV, Fashion films, celebracions i Educatiu. El vídeo educatiu es aquell que compleix un objectiu didàctic previàment estructurat.




Per a seleccionar un vídeo per a l'ùs educatiu hi ha que preguntar-se: A qui va dirigit, quan s'utilitzarà, qué és pretén, com ho utilitzarem, versatilitat, context d'E-A, diferencies cognitives, facilitat la participació dels alumnes i les característiques tecniques.

Les pàgines per a crear els teus videos hi ha diferentes pàgines. Amb els videos es poden transmitir valors, per exemple. https://www.youtube.com/watch?v=cF24ZhVdHgw

Els avantatges del video en l'ensenyança son: Es innovador, contigut més complet, abasta els diferents tipus d'aprenentatge, aprenentatge significatiu, professor mediador, proper als alumnes, es pot repetir, es pot treballar en grups, maneig fàcil, etc

Els inconvenients: Formació específica, limitació de copyright, pot no ser de l'interès, pot crear passivitat, en ocasions no compleix amb l'objectiu, necessita electricitat, no està abast de totes les escoles, complexitat lingüística i el docent por perdre l'interés. Per últim, ens han ensenyat aquest vídeo.

Com sempre, hem fet el Kahoot i hem passat a traballar la pràctica que tenim que fer 



dimarts, 21 de novembre del 2017

Tema 11: Mobile learning i les aplicacions mòbils a l'educació


Naixement del telèfon intel·ligent a l'any 2008. Les seues característiques son: Tactil, importància de la plataforma i l'importància del disseny.

Característiques de m-learning: Ritme propi d'aprenentatge, formació en moment necessari, es interactiva, aprenentatge objectiu, individual pero amb propostes col·laboratives, flexible, combinació de diferents materials, autoaprenentatge i utilització al lloc de treball.

Els avantatges són: Aprenentatge en quasevol context, alumne aprén jugant, afovereix l'autonomia, espais col·laboratius entre altres. No obstant, els inconvenients són: poca memoria, duracio bateria, mida de pantalla, dependència, accés contingut no permès, obesitat, retard en l'escriptura i mal a la vista.

Actualment tenen moltes aplicacions, servixen per al mercat laboral. Les característiques són: Telefons intel·ligents,


Els exemples d'aplicacions educatives són Writing wizard, loopimal, la oruga glotona, Endless spanish, smartick, planeta Geo, zen studio dactilopintura, animatch i per últim, toc and roll.

Cóm tirar una aplicació? Centar-se en la utilitat i si són obertes. El disseny ha d'estar en la part d'alt i sense espais.

Cóm crear Apps? 

Gamesalad 

Mit app inventor

Principis: Espai, temps , edats, disciplines i agents

Hem de disposar d'un dispositiu mòbil, connectivitat, senzillesa, interconnexió, sentit, avantatges seguiment continu i etc.

Per altra banda hem de tindre en compte els riscos: carència de disciplina a classe, menys concentració, mal ús, sedentarisme, símbol d'estatus; i les solucions: Advertir i protegir als alumnes i fills i posar normes.







Al acabar, hem fet el Kahoot. També hem continuat amb la pràctica del vídeo.


dijous, 16 de novembre del 2017

Tema 10

Bon día,

En el día de hui el meu grup i jo hem presentat la utilització educativa del so. Açí el link de la presentació.

https://prezi.com/p/rohxjgdcznwd/

dimarts, 14 de novembre del 2017

Tema 9 Competencia Digital

Bon día,

En aquest tema ens han parlat de les inconvenients de les TIC competencia digital i han parlat sobre els recursos econòmics recursos didàctics i problemes web. Per altra banda, els nous tipus d'aprenentatge basats en les tic:
aprenentatge lineal -  aprenentatge interactiu
aprenentatge instructiu  -   aprenentatge constructiu
aprenentatge individual -  aprenentatge col·lectiu

Han millorat les habilitats i competències del segle XXI, habilitats i competències necesaries per als habitants.
 

No hi ha consens, aleshores van crear les dimensions segons la OCDE: Informació, comunicació e impacte ètic o social.

Les cuatre C's: pensament critic, col·laboració, comunicació, creativitat e innovació.

També ens han parlat dels tractats i propostes dels països de: Noruega, Mèxic. Irlanda i Austria. Que l'aprenentatge permanent es un coneixement continu, voluntari i automotivat. Els contextos d'aprenentatge permanent son la educació casa, educació adults, educació continua, treball de coneixement i entorns personals.

A més a més ens han nombrat i explicat la generació net. Algunes habilitats que desenvolupen en Educació Infantil son: La inclusió, interculturalitat, adaptació metodologica 

També ens han ensenyat una pàgina per a fer còmics: https://www.pixton.com/es/

I per acabar ens han presentat aquest relat digital, ens han ensenyat el seu mapa conceptual i hem fet el  kahoot.

dijous, 9 de novembre del 2017

Tema 8 la imatge fixa en l'ensenyança

En aquest tema tracten la imatge d'una manera important a l'aula.  Es centraràn en pòsters, murals i fotonovel·les. A més a més ens han parlat del llenguatge visual ( l'alfabetització visual) i que tenim que desarrollar aquesta capacitat. Aquest té  molts avantages per a la persona. En conclusió, es vol desarrollar les habilitats: critica, exploració i reflexió.


Per altra banda, ens han parlat del storytelling, es a dir contar una història. Com abans he dit, es van a centrar en pòsters, murals i fotonovel·les. Els murals digitals son com pòsters on podem incloure textos, imatges, videos i enllaços. Els beneficis son incloure temes d'interès i crear activitats col·laboratives. Fotonovel·les que son una narració en fotografies. I els pòster un cartell gran generalment amb una imatge o fotografia que es penja a una paret com un element decoratiu.

Per a crear pòsters i murals digitals estàn les aplicacions:  padlet, linoit, murally, automotivator, Glogster.

Utilitzar les fotonovel·les, murals i els storytelling a l'aula són un gran métode per a treballar gràcies al seu llenguatge senzill, organització i ser creatiu i nou per al xiquet. Un exemple de storytelling:


Al finalitzar, com a totes les pràctiques, hem fet el kahoot del tema.

dimarts, 7 de novembre del 2017

Tema 7 La informàtica i multimèdia

Bon día!

Al día de hui les nostres companyes ens han presentat el tema 7 La informàtica i multimèdia. Es a dir el medi informàtic a l'aula d'infantil.

La multimedia es divideix en producció i postproducció. A més a més hi ha una avaluació de diferent tipus, tècniques i aspectes per a un producte (TIC). També ens han parlat de l'importància dels ordinadors al aula.

Segons l'activitat que pot realitzar l'alumne i la seua estructura podem classifica-la en tutorials, bases de dades, contructors, eines i simuladors.

Les qualitats dels múltimedia educatius són: La interactivitat, la ramificació, la transparència, la navegació i la interconexió. La metodologia hi ha que tindre en compte el lloc on es fa i l'utilitat que vol dar el professor.

Hi ha diferents criteris per a la selecció de material informàtic com són: Els aspectes previs, la adecuació didàctica. l'avaluació global.

Al acabar hem fet el kahoot i hem continuat amb la webquest.

dijous, 2 de novembre del 2017

L'organització de les TIC als centres d'educació infantil i primaria

 Bon día! 

 Al día de hui, les nostres companyes ens han ensenyat el tema 6: L'organització de les TIC als centres d'educació infantil i primaria. 

 En aquest tema ens han mostrat com les lleis ( com la LOMCE) tenen en compte les TIC en infantil i primaria. També han parlat de les 8 competències bàsiques que hi ha dins del marc europeu:

1. comunicación en la lengua materna.
2. comunicación en lenguas extranjeras.
3. competencia matemática y competencias básicas en ciencia y tecnología.
4. competencia digital.
5. aprender a aprender.
6. competencias sociales y cívicas.
7. sentido de la iniciativa y espíritu de empresa.
8. conciencia y expresión culturales.

 Després les 7 competències de la LOMCE són: 
  1. 1. Competencia en comunicación lingüística.
  2. 2. Competencia matemática y competencias básicas en ciencia y tecnología. 
  3. 3. Competencia digital. 
  4. 4. Aprender a aprender.
  5. 5. Competencias sociales y cívicas.
  6. 6. Sentido de la iniciativa y espíritu emprendedor.
  7. 7. Conciencia y expresiones culturales.

Te que haber un coordinador de les TIC als centres. A més a més ens han ensenyat un video que ho explica molt bé aquest tema.


 Ens han parlat de què és la competència digital. Altre tema que han parlat ha sigut de la realitat virtual, la educació 3.0, y la biblioteca intel·ligent.


                                     

Per altra banda, hem estat treballant per a fer una webquest que presentarem pront.







dimarts, 31 d’octubre del 2017

WEBQUEST

Al dia de hui hem estat fent els primers pasos per a fer una webquest. Per a començar, ens ha mostrat una serie de exemples. Després hem continuant fent la platilla del Webquest per aquest Dijous.

dijous, 26 d’octubre del 2017

Families i xarxes socials

En aquest tema, el tema 5, les meues companyes parlen sobre les xarxes socials i les families. Les pantelles audiovisuals un ús inadequat pot provocar un risc a l'usuari, malgrat aixó, ens aporten avantatges. Les xarxes socials les més utilitzades son Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram i Youtube

https://www.youtube.com

https://twitter.com/twitter














L'evolució de les xarxes socials comença en 1995. Aqui teniu la història i llinea de temps de les xarxes.


http://bit.ly/2zLSZtU
Les xarxes socials a l'àmbit de la educació s'utilitza: Debats en Facebook, Endevinalles twitter, Presentar treball youtube, Pinterest i altres. A més a més de Brainly, Edmodo, eduredes, redalumnos, schoology, docsity i The capsuled.

Els avantatges serien: mantindre en contacte amb families de lluny, pares conèixer les amistats dels seus fills, potenciar confiança. Per altra banda, els inconvenients son: Les limitacions de les publicacions, crea distracció, disminuix les converses i no hi ha necessitat de compartit tota la teua vida. Priva-se del somni, descuidar altres activitats, pensar en aquestes xarxes constantment, perdre la noció del temps, baix rendiment escolar, etc.

Un cas positiu de les xarxes socials es el cas de Glenn Buratti. Aqui el link de la història: http://bbc.in/2z83QBb
Els casos negatius son per exemple el cas de Gustavo, http://bit.ly/2y586RX i aquest curtmetratge.


També ens han parlat  de que hi ha que tindre una interacció familia-escola a trvés de les TIC. èr exemple tenim: Webs i blogs, plataformes i correus i Facebook.

Per acabar, ens han ensenyat experiències personals i una conclusió. Finalment hem fet el kahoot del tema.

dimarts, 24 d’octubre del 2017

Internet aplicat a l'educació

En el día de hui les meues companyes ens han ensenyat aquest tema, el tema 4. La web 2.0 i la web 3.0 ( transformació de la web i important per a l'educació. Les diferències de aquest webs es veu en aquest video:


Per altra banda, ens han parlat de les avantatges i desavantatges d'usar les webquest. La webquest es va crear en 1995 en EE.UU. A més a més dir que el professor té un papel mediador. També de les seues característiques i parts. Altres tipus de webquest, paregudes a aquesta, son: Miniquest, Bloquest, Tubequest, Earthquest, Geoquest i mapquest.

A continuació ens han parlat de una pàgina per a ajudar-nos a crear webs es:   http://www.edutic.ua.es/crea-tu-wq/  

En altre lloc, també ens han parlat dels blogs. Una pàgina molt senzilla per a utilitzar per a fer entrades, articles o publicacions. I finalment, evidentment l'ús educatiu del blog.

Per acabar ens han parlat de les wikis. En esta pàgina ho explica: http://blog.catedratelefonica.deusto.es/wikis-algo-mas-que-una-fuente-de-informacion/

http://bit.ly/2zLSZtU
Com cada treball,  al acabar ens han enseyat el seu mapa conceptual i hem fet el kahoot.


dijous, 19 d’octubre del 2017

Tema 3

En el dia de hui els meus companys han parlat sobre el tema 3. Aquest tema tracta sobre l'ús i els beneficis que les tecnologies de la informació i comunicació ofereixen a l'alumnat amb necessitats especials d'aprenentatge en l'educació inlclusiva.

Primerament ens han parlat de l'educació inclusiva, les TIC i l'educació inclusiva, les TIC i les seues funcions en l'educació. A més a més, ens han mostrat una experiencia personal de un xiquet de 7 anys, Gustavo. També ens han ensenyat un video de Facebook, qui ha creat un sistema per a no vidents.

Per altra banda, han parlat sobre les adaptacions de hardware y software, també facilitats per a la inclusió i la xarxa accessible (dret bàsic de la persona tindre lliure accés a la informació. Malgrat aixó hi ha barreres que impedixen l'inclusió. Per aixó ens han mostrat el video d'un oridinador amb un joystick per a persones amb problemes.

 Llavors, tenim en compte que el professor té que seleccionar l'informació. Hi ha 4 àreas per a triar la tecnologia adecuada per a l'educació: Personal, contextual, curricular i tecnológica.

Finalmente ens han mostrat el seu mapa conceptual i ens han fet un examen del kahoot. Ademés de fer l'exposició dels murals virtuals

dimarts, 17 d’octubre del 2017

Murals digitals

Bon dia!

 En el dia de hui hem après a fer murals digitals. El nostre professor ens ha ensenyat dos pàgines per a fer els murals: Padlet i Linoit. El meu està en Linoit:

http://linoit.com/users/marcossgarlop/canvases/Animals%20salvatges%20#

dimarts, 10 d’octubre del 2017

Presentació Tema 2

 En la clase de hui, els nostres companys han parlat sobre l' Educació 3.0,
les TIC i la competència digital del professorat.

 L'educació 3.0 es una forma de deixar arrere les classes tradicionals i monótones. Va nàixer al 2007.

Per altra banda, la competència digital del professorat  eix central del desenvolupament de les TIC. L´'actitud de professorat ha de ser positiva, tindre coneixement tècnic ademés competències pedagògiques. A més a més, les funcions del docent son d' experte, regulador de processos de aprenentatge, fomentar les classes dinàmiques, etc.

A continuació, ens han explicat que el nou rol del docent, segons Villa (2006): organitzador, facilitador, motivador, avaluador. coordinador i lider.

Tot seguit, els objectius de la competencia digital són: possibilitat que els professors coneguen, ajudar a ser més exigents, facilitar una referencia comuna, lliste de competencies, docent competencia digital necessaria i un cambi metodològic.

Per acabar, ens han ensenyat unes pàgines on fan aquesta educació, així que us deixe aquí els links:
 http://www.educaciontrespuntocero.com/   
http://logiva20.blogspot.com.es/
http://www.mecd.gob.es/educacion/mc/lomce/el-curriculo/curriculo-primaria-eso-bachillerato/competencias-clave/digital.html
http://eduteka.icesi.edu.co/pdfdir/UNESCOEstandaresDocentes.pdf


dijous, 5 d’octubre del 2017

Kahoot

Benvinguts un dia més a aquest blog,

 Hui en fet un examen del tema 1 en l'aplicació de kahoot. Després ens hem fet un compte en aquest i per a fer preguntes teniem que fer un quiz, escogir un títol i ja fer preguntes y cuatre respostes. Una de elles es la correcta. En cadascuna teniem que posar un limit de temps de resposta.

http://llegadondequieras.blogspot.com.es/2016/07/jugar-aprender-y-evaluar-con-kahoot.html


Per acabar, hem utilizat dos aplicaciones per a fer un mapa conceptual. Aquí os deixe el link:
Giffly - https://go.gliffy.com
Bubbl - https://bubbl.us/

dimarts, 3 d’octubre del 2017

Referències bibliogràfiques i cites

Bon vesprada!


 En el dia de hui hem après a utilitzar les referències bibliogràfiques segons la normativa APA. Per això os deixe aquí:

https://rua.ua.es/dspace/bitstream/10045/34027/1/Estilo_APA_doctorado.pdf


Fins a la propera entrada!

dijous, 28 de setembre del 2017

Powtoon

En el dia de hui hem apès a utilitzar la aplicació de PowToon. Llavors teniem que aplicar el tema 1 en aquest recurs i aquí està el resultat:




dimarts, 26 de setembre del 2017

Entorns personals de aprenentatge i comunitats d'aprenentatge


Aquest bloc tracta sobre la clase del 26 de setembre. En primer lloc, ens van ensenyar una pàgina on podem buscar articles i altres coses d'interès per a fer treballs. Aquesta pàgina és: http://grupotecnologiaeducativa.es/

 En segon lloc, vam parlar dels grups de treball i el professor ens va fer la presentació del tema 1 on va parlar de les TIC ( ja vaig passar un enllaç d'aquest tema a l'entrada anterior).

Després va parlar del entorns personal de aprenentatge (Personal Learning Environment o PLE) i les TIC. Per això os deixe aquest article que ho expliquen:


Es pot resumir, com diu aquest article que: "amb aquests elements, com hem vingut comentant, s'intenta realitzar un material que servisca perquè l'alumne puga anar construint el seu aprenentatge, d'una manera flexible, creativa, espontània, interaccionant amb companys i segons les preferències. Partint de les premisses que es desprenen de l'enfocament constructivista i, tenint en compte que l'aprenentatge es produirà quan l'alumne elabore activament el seu coneixement."

Es a dir, que per exemple els vídeos poden fer que els xiquets i xiquetes experimenten coneixements. Aquí us deixe un video de la tardor



  


En segon lloc ens va parlar sobre les comunitats d'aprenentatge. Jo he encontrat aquesta conferéncia que explica bastant bé aquest tema i es bastant curiós:

Per a fer-vos una idea he agafat el final d'aquesta conferéncia, que m'agradat per a introduir-vos a la idea d'aquest terme.

" Per finalitzar vull explicar un conte d'un escrit Llatinoamèrica, Paulo Colhoe:
"Una rosa somiava dia i nit amb la companyia de les abelles, però cap anava a posar-se en les seves
pètals. La flor, encara, seguia somiant: durant les seves llargues nits, imaginava un cel
on volaven moltes abelles que s'acostaven afectuosament a besar-la. Així aguantava fins al
dia següent, quan tornava obrir-se amb la llum del sol. Una nit, la lluna, sabent de la seva
solitud, li va preguntar a la rosa:
  - No estàs cansada d'esperar?
  - Potser. Però cal seguir lluitant
  -Per què?
  - Perquè si no em obri, em marcit.
  En els moments en què la solitud sembla aixafar tota la bellesa, l'única forma de
resistir és continuar oberts "I estar obert al món com el nostre és viure en
comunitat i cooperar per la llibertat del coneixement, i d'aquesta manera anar ampliant la nostra
visió del món i anar apropant els coneixements entre diferents comunitats humanes."

Per acabar us deixe una sèrie de links per a informar-vos d'aquests temes.















dijous, 21 de setembre del 2017

Copyright

Bon dia!

 En el dia de hui hem après diferenciar fotos amb copyright amb les que no. El copyright es un "Dret que té un autor, inclòs l'autor d'un programa informàtic, sobre totes i cada una de les seues obres i que li permet decidir en quines condicions han ser estes reproduïdes i distribuïdes. Encara que este dret és legalment irrenunciable pot ser exercit de forma tan restrictiva o tan generosa com l'autor decidisca. El símbol d'este dret és ©." Us adjunte un prezi que ho explica bastant bé. Per altra banda, també hem aprés a afegir la llegenda d'una imatge per al copyright.


Creative Commons from Claudia Simone

 Llavors gràcies a aquest prezi també ens han explicat com funciona i per a que servix. Prezi es una aplicació que s'utilitza per a fer presentacions. Aquí us deixe el link de Prezi. A més a més també us deixe un exemple d'un a presentació:

http://prezi.com/elgb-audbxk8/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

 Per acabar, comentar una modificació del blog. Per a facilitar la visualització del nostre blog he afegit unes pàgines a aquest.




dimarts, 19 de setembre del 2017

Tercer dia

 Bon dia!

 Hui hem après per a millorar el nostre blog afegir imatges i utilitzar el HTML. "El HTML es un llenguatge que s'utilitza comunament per a establir l'estructura y contingut d'un lloc web, tant com de text, objets e imatges." Per això, us deixe aquest exemple.




Per altra banda, hem estat veient que gadgets són útils per al nostre blog i que donen un disseny més estètic, més dinàmic (Podeu observar-los a la dreta d'aquesta entrada). Gadgets com: Etiquetes, dades personals, una enquesta, altres blogs, etc.

Per últim, dir que aquestes clases han sigut molt entretingudes, útils i curioses, ja que en un futur no molt llunya ens servirà per apropar, d'una manera tecnològica, la nostra clase amb els familiars dels nostres alumnes i les nostres alumnes.

Moltes gràcies! Ens veíem el proper dia

dijous, 14 de setembre del 2017

Comencem el bloc

 El dia de hui hem començat a personalitzar el nostre bloc. Per a començar, per a les persones que més ho necessitaven, el nostre mestre ha ensenyat com afegir els gadgets i personalitzar, d'una manera senzilla el nostre bloc.

A més a més, ens ha ensenyat a personalitzar el nostre compte de Google +.  He de dir que ha sigut bastant interessant, malgrat siga pensant que google + no servisca per a res ja que es una app que google utilitza per a mantindre altres apps de google, com Youtube, conectades entre elles amb un  compte solament.

En conclusió, encara que només hem tingut dues classes d'aquesta assignatura estic inquiet per a saber més de la relació i cooperació de les noves tecnologies i l'educació.


Moltes gràcies! Ens veíem el proper dia

dimarts, 12 de setembre del 2017

Primer dia


 Hui, 12 de setembre, hem cursat per primera vegada la assignatura de desenvolupament curricular i aules digitals. Llavors en ser el primer dia el mestre ens va explicar com anava a ser la assignatura aquests quatre mesos.

 En primer lloc, ens va ensenyar la pàgina on vam poder veure els temes per a fer un treball en grup, per això teniem que fer grups d'entre 3 i 4 persones.

 A més a més, ens va ensenyar a fer aquest bloc, un bloc que tenim que fer diàriament. Aquí escriuré el que anirem a fer cada dia en aquesta assignatura i em veureu bastant. Espere que tot el que aprenga us sirva per aprendre.

 En últim lloc, també va parlar sobre l'internet i les xarxes socials i la gran influencia que ha tingut aquest segle, sobretot als joves: Una addicció difícil de controlar. Malgrat això, el sistema educatiu ha pensat en utilizar-les per al seu ús, com per exemple: Kahoot! I també les millores com per exemple  a l'hora de comprar.



http://bit.ly/2wihdKm

http://bit.ly/2xZI9yO